Cada vegada són més els pacients que ens pregunten per algun d’aquests temes relacionats amb el sòl pelvià, hi ha massa desinformació sobre això! És per aquesta raó que avui parlarem d’alguns dels mites i veritats més comunes sobre el sòl pelvià.

 

MITES VERITATS
És normal tenir incontinència amb una certa edat.
No és normal tenir pèrdues d’orina, s’ha de valorar i tractar.
Si no he tingut fills o m’han fet cesària no fa falta treballar el sòl pelvià.
Sempre és recomanable realitzar una valoració.
El dolor lumbar no té relació amb el sòl pelvià.
El sòl pelvià treballa en conjunt amb la musculatura lumbar i abdominal.
No és necessari revisar el sòl pelvià si no existeix cap patologia.
Es recomana valorar-ho sempre, i sobretot en dones esportistes i en el postpart.

 

1. TENIR PÈRDUES D’ORINA NO ÉS NORMAL AMB L’EDAT: La pèrdua involuntària d’orina, gasos i/o femta no és normal en CAP etapa de la vida de la dona (ni tan sols unes ‘gotetes’). El fet que sigui més freqüent amb l’edat, l’esport i/o els embarassos no significa que calgui normalitzar i que no pugui tractar-se. La Fisioteràpia millora fins a un 80% els casos d’incontinència urinària. Per a saber més sobre el tema –> Tens pèrdues d’orina?

2. SEMPRE ÉS RECOMANABLE VALORAR EL SÒL PELVIÀ: Hi ha diversos factors que poden afectar el sòl pelvià de la dona, el part és un d’ells, no obstant això, hi ha molts altres que també l’afebleixen. El restrenyiment crònic, problemes respiratoris (tos-esternuts amb freqüència)…

3. EL DOLOR LUMBAR POT ESTAR RELACIONAT AMB EL SÒL PELVIÀ: la musculatura intrínseca estabilitzadora lumbar, la musculatura profunda de l’abdomen i el sòl pelvià treballen en sinergia.

4. ÉS IMPORTANT TREBALLAR EL SÒL PELVIÀ ENCARA QUE NO EXISTEIXI CAP PATOLOGIA: És essencial exercitar el sòl pelvià, ja que es considera un múscul més del nostre cos, però sobretot si es realitzen esports d’impacte o amb gran superpressió abdominal (CrossFit, running, aeròbic, bàsquet, etc.), treballs en els quals es realitzen càrregues de pesos, etc.