Osteopatía

Osteopatia en columna vertebral

Tractament de dolor i patologies que afecten la columna vertebral: lumbàlgies, cervicàlgies, ciàtiques, fuetades cervicals, pinçaments, artrosi, etc.

Osteopatia neuro-múscul-esquelètica

Afeccions i patologia de l’aparell locomotor: tendinopaties, esquinços, epicondilitis, dolors articulars a maluc, genoll, trocanteritis, etc.

Osteopatia esportiva

Especialistes en lesions esportives:
esquinços, tendinopaties, alteracions en la mecànica corporal, pinçaments, dolors articulars, etc. amb la finalitat de millorar de forma global la funcionalitat de l’organisme per a un major rendiment esportiu.

Osteopatia pediàtrica

Tractaments per als més petits:
Còlics del lactant, disfuncions en la lactància/succió, reflux, estrenyiment, alteracions cranials derivades de l’ús de fòrceps, ventoses o parts instrumentats, torticolis congènites, trastorns del son, certs casos d’hiperactivitat o irritabilitat, bronquitis i otitis de repetició, alteracions posturals, alteracions en la marxa, etc.

Osteopatia uro-ginecológica

Valoració i tractament de l’aparell uro-genital: incontinències (urinàries, fecals o de gasos), prolapses, tractament de cicatrius doloroses com episiotomies o cesàries, dolors menstruals i alteracions del cicle menstrual, disparèunia (dolor a les relacions sexuals), cistitis de repetició, neuràlgia del nervi pudend, dolor pelvià, etc

*Més informació a l’apartat de la Unitat Integral de la Dona.

Osteopatia obstétrica

Seguiment de l’embaràs per tal d’adaptar els canvis físics i posturals que s’esdevenen al cos de la dona.
Tractament de les afeccions més comunes durant l’embaràs: lumbàlgia, ciàtica, dolor inguinal, dolor púbic, dolor al còccix, etc.
Prevenció en les lesions del sòl pelvià i la seva rehabilitació en el postpart.
Preparació al part.

*Més informació a l’apartat de la Unitat Integral de la Dona.

Osteopatia Estructural

Teràpia manual manipulativa enfocada a l’abordatge de l’aparell múscul-esquelètic per tal d’alliberar la mobilitat i l’elasticitat articular.

Osteopatia visceral

Tractament manual del sistema visceral: distensió abdominal, restrenyiment, diarrees, tractament simptomàtic d’hèrnies de hiatus, reflux gastro-esofàgic, espasmes abdominals, adherències postquirúrgiques, cicatrius abdominals, etc.

Osteopatia cranial

Abordatge molt subtil utilitzat en osteopatia, amb tècniques manuals sobre el crani, i que segueix tots els principis osteopàtics, amb un abordatge en tot el cos i no sols al cap.

Osteopatia orofacial i mandibular

Disfuncions ATM, dolor a l’articulació témporo-mandibular, dolor muscular per bruxisme, control en l’aplicació d’ortodòncies, disfàgies, etc.

Punció seca

Tècnica seminvasiva que utilitza agulles d’acupuntura per al tractament de la síndrome de dolor miofascial. Amb l’agulla entrem directament al múscul per actuar sobre el punt gallet i desactivar-lo per tal de disminuir el dolor que aquest produeix. Els punts gallet o “trigger points” són zones del múscul molt sensibles a la palpació que es queden de manera permanent contretes, generant contractures. La punció seca és molt bona tècnica per tractar-ho, ideal per tendinopaties, fascitis/fasciosis, fibrosi, contractures resistents, dolors musculars, etc.

Punció ecoguiada

La punció ecoguiada és un excel·lent procediment com a tècnica invasiva sobre el sistema múscul-esquelètic, ja que permet una millor localització sobre el teixit diana. Permet una intervenció molt més precisa en la recuperació de lesions com la fasciosis, tendinosis o fibrosi, després d’una ruptura muscular.

Altres

Migranyes, cefalees, estrès, cansament generalitzat, dolor crònic, insomni…

Ecografia transperineal i abdominal

L’ecografia transperineal es realitza col·locant un transductor o sonda ecogràfica en el perineu (àrea entre la vagina i l’anus). Ens permet visualitzar la bufeta, la uretra (conducte de l’orina), la vagina, el coll uterí, l’úter, el perineu, el canal anal i els músculs del sòl pelvià

L’ecografia abdominal s’utilitza per a valorar la funcionalitat de la musculatura abdominal superficial i profunda, així com també podem valorar i mesurar si hi ha presència de diàstasi abdominal i realitzar la seva medició.