Nou servei! Ecografia transperineal i abdominal

La fisioteràpia i l’osteopatia utilitza l’Ecografia com a diagnòstic per la imatge per a valorar l’estat i funcionalitat dels músculs del sòl pelvià i també durant les sessions de tractament per veure la seva dinàmica mentre realitzem el tractament, de manera totalment innòcua.

Què és una ecografia transperineal del sòl pèlvic?

Es realitza col·locant una sonda ecogràfica en el perineu (àrea entre la vagina i l’anus).

Ens permet visualitzar la bufeta, uretra (conducte de l’orina), vagina, úter, perineu, canal anal i músculs del sòl pèlvic.

Quina informació ens aporta?

Aquesta exploració pot mostrar alteracions del sòl pèlvic com els prolapses dels òrgans pèlvics (bufeta, úter…) i valora si hi ha lesió en els músculs del sòl pelvià i/o del canal anal durant el part.

A més es pot valorar el volum i buidatge de la bufeta, el bon funcionament del sòl pèlvic durant la contracció muscular, podent alhora reeducar la contracció i la força dels músculs.

Això ens ajuda a planificar el tractament més adequat per a cada patologia.

Què és una ecografia muscular abdominal?

Valorem si hi ha DIÀSTASI abdominal i la podem mesurar, valorem l’estat de la musculatura profunda i t’ensenyem in situ a contraure correctament aquesta musculatura per tal de rehabilitar-la.

A més resulta molt interessant també per reeducar la contracció de la musculatura abdominal profunda durant l’exercici de treball abdominal i core. En moltes ocasions, fent esport, treballem en excés la musculatura superficial sense activar la profunda.
Això és molt important per al dolor lumbar, hèrnies discals i mal d’esquena en general, ja que la musculatura profunda és musculatura estabilitzadora que actua com a faixa abdominal i lumbar.

Leave a reply